01 YEAR CELEBRATION

20.06.19 - 27.06.19

FREEDOM EXHIBITION AT BOLD SHOWROOM

 Лазар Любенов

B.S : Как отговаряте на въпроса „С какво се занимаваш“?

 

Л. : С удоволствие, тъй като напоследък заниманията ми са толкова разнообразни и интересни, че ми се пълни душицата.

 

B.S : Как се запалихте по изкуството?

 

Л. : На прощапулника съм хванал фулмастри, но първата клечка я драска баща ми, който също рисува. В последствие не можах да се отърва от тоя огън и до ден днешен.

 

B.S : Какво ви вдъхновява най-много?

 

Л. : Изкуството изисква способността да се вдъхновяваш от всичко, като при мен напоследък това са играта с думи, човешките емоции и хорските простотии - неизчерпаем източник.

 

B.S : Къде най-много обичате да рисувате?

 

Л. : Като че ли най-обичам да рисувам сред други творци, тъй като това вади в мен един дух на креативно съревнование и подобрява финалния резултат. Дава смисъл на нещо, което иначе може просто да попадне в купчината с другите рисунки.

 

B.S :  Любим художник?

 

Л. : Етам крю и Арсек и Ирейс със сигурност трябва да бъдат споменати тук, както и Бозко и Настера, които доста отдавна вече  са ме закачили със стила си. Оттам насетне списъкът е безкраен, тъй като интернетът ни потапя в едно море, в което има безкрай вдъхновение. Тан Жи Хуй и Горо Фуджита, kelogsloops, Малакай имат уникален за мен стил, а и не бива да пропускам майсторите като Терада Катсуя, Джеймс Джийн и Джунг Ги Ким и т.н. и т.н.

 

B.S. Какво е за вас свободата?

 

Л. : Свободата е състояние на духа, ако трябва да сме клише, но адекватно такова. Свободата е силата да правиш, мислиш и чувстваш каквото искаш, но и да имаш силата да го поискаш, а и разумът да го направиш правилно. Свобода и правило в едно изречение - изглежда утопичната свободия не е точно свобода, понеже има още доста индивиди около нас, заслужаващи не по-малко своята си част от нея.

© 2018 BOLD SHOWROOM - ALL RIGHTS RESERVED