01 YEAR CELEBRATION

20.06.19 - 27.06.19

FREEDOM EXHIBITION AT BOLD SHOWROOM

 Албена Танева

B.S. : Можеш ли да събереш себе си в едно изречение?

A. : Това би било сходно на това да се напъхам в кутия. Човек е толкова променлив, че едно изречение ми се струва крайно недостатъчно. Но в момента мога да кажа, че съм едно леко порастанало дете, което любопитно наблюдава себе си в света :)

B.S. : Как се запали по музиката?

A. : Мисля, че този огън гори в мен преди да съм имала избор дали да горя в него.
 

B.S. : Къде беше първото ти музикално участие?
 

A. : Вероятно в хола на баба и дядо  – около 3 годиша, когато съм пяла „Презимувай при мен” на Георги Христов. А ако гооворим за сценично участие, някъде на 5-6 години, като част от вокална група „Смехоранчета”.

 

B.S. : Каквъв стил музика харесваш най-много?
 

A. : Това е подобно на случая с едното изречение и кутията. Не мога да кажа какъв стил музика харесвам. Тези, които не харесвам са много по-малко и може би ще ми е по-лесно да квалифицирам тях. Не харесвсам музика, която оставя тежест или която ме ограбва емоционално, което в моя случай са метъл, чалга и кофти рап.

 

B.S. : Какво те вдъхновява?

 

A. : Безкрайно много неща . Всеки един миг би могъл да бъде вдъхновение, ако успеем да съжиталстваме с мислите си успешно. Дъщеря ми със сигурнот е едно най-големите ми вдъхновения. Дъжда, аромата на прясно окосена трева, морето, желанието за живот у хората, които се борят с предизвикателства, приятелите ми...вдъхновението е нещо безценно!

 

B.S. : Какво означава да бъдеш свободен?

 

A. : Вярвам, че свободата, точно както и човека е многопластова, променлива . В един момент свободата е независимост, непукизъм в здравословни граници,  в друг момент е отдаденост към нещо или някой, в трети е тишината и възможността да останеш насаме със себе си. Но най-важното във всеки един етап на свободата е да се преборим с оковите на собственото си подсъзнание.  Затова и свободата не е нещо, което се дава дарoм. Непрекъснато трябва да си я отвоюваш и да я браниш.

© 2018 BOLD SHOWROOM - ALL RIGHTS RESERVED